Radiointerview 28 jan 2012, Birgitta Sundström Jansdotter, RTV Gouwestad

RTV Gouwestad  106.2 FM op de kabel via 97.7 FM

Birgitta Sundström Jansdotter werd 28 januari door RTV Gouwestad geinterviewd over haar medewerking in het programma Sterren op het doek.


Link voor de radiointerview 28 jan 2012, Birgitta Sundström Jansdotter, RTV Gouwestad

Het Weekend In

Gemaakt door: Ank Uittenbogaart, Gerard Seesink, Ton de Witte
Studio assistentes: Riet Ritmeester, Lyda Hofman, Evelien van Vlaardingen en Hilda Frie
Eindredacteur: Theo Lucas a.i.
Wanneer: Zaterdag 11.00-13.00 uur
Herhaling:Zaterdag 21u het 1e uur, maandag 13u het 2e uur.Het Weekend In is een breed serviceprogramma dat u onder andere informeert over activiteiten op het gebied van cultuur, muziek, toneel, kunst en literatuur in Gouda en omgeving. In iedere uitzending zijn er gasten met een bijdrage over actuele of bijzondere onderwerpen. Verder hoort u welke exposities er zijn. En ook het programma van de Goudse Schouwburg en de filmagenda komen aan bod.De wekelijkse vaste gasten in de studio en aan de telefoon:
- Cor Kooijman met een toelichting op het programma van Het Filmhuis;
- Weerman Jan Willem de Wit met de vooruitzichten voor het komend weekend en de dagen daarna;
- Gerrit Schinkel blikt vooruit op de sportwedstrijden.Verder zijn er gasten die een maandelijkse rubriek verzorgen. Zoals de (literaire) boekbespreking door Ineke Verkaaik. Daarnaast verwelkomen we eens per maand Hans Schaap van De Heemtuin met zijn toelichting op wat er gaande is in de natuur. En de stadsdichteres Klara Smeets leest maandelijks een actueel stadsgedicht voor. Ook schuift eens in de maand Theo Lucas samen met de groente- of visboer aan om zijn marktmenu te presenteren: een menu samengesteld uit verse producten van de zaterdagse warenmarkt.Kortom Het Weekend In houdt u op de hoogte van wat u dit week-end en de komende periode in Gouda en omgeving kunt verwachten aan exposities, voorstellingen, muziekuitvoeringen en andere bijzondere bijeenkomsten en gebeurtenissen.Link voor de radiointerview 28 jan 2012, Birgitta Sundström Jansdotter, RTV Gouwestad 

 

 


RTV Gouwestad

28-12-2011 – Birgitta Sundström Jansdotter, Sterren op het doek 3 jan, Ned 2

Nieuws lokaal – Cultuur

woensdag, 28 december 2011 13:59

De deels in Gouda gevestigde en van origine Zweedse Birgitta Sundström Jansdotter schildert Linda de Mol in Sterren op het doek. Te zien in de eerste aflevering van de nieuwe serie, deze wordt uitgezonden op dinsdag 3 januari , Nederland 2 om 20:25 uur.

De van origine Zweedse Birgitta werd in september door de redactie van Sterren op het doek benaderd of ze mee wilde werken aan het programma. Dat wilde ze wel en na haar toezegging ging alles in sneltrein vaart. Een week erna werd er al met de opnames begonnen.

Sterren op het doek. In dit programma aandacht voor 3 kunstenaars, onder wie Birgitta Sundström Jansdotter. Birgitta maakt voor dit programma geen schilderij van een portret maar plaatst Linda de Mol in een surrealistische wereld, wat kenmerkend is voor haar bijzondere werk. Het schilderij laat Linda schitteren tussen de zwanen als symbool voor haar kracht. In een prachtig werk zien we Linda omringd door water en zwanen. Als een mooi ballet schittert ze op het doek. Birgitta weet mensen te benadrukken in een krachtig werk, waarin symboliek en kleur en haar speciale benadering een goede weerspiegeling geven van het werk van deze bijzondere Zweedse kunstenares. Birgitta maakt werk met een andere wending. Iedere keer dat je naar haar werk kijkt, zie je nieuwe dimensies. Die staan voor persoonlijkheid en weerspiegeling van een vrouw die in het leven staat. En Birgitta kan niet beter omschrijven, wat de kracht is, dan door middel van haar schilderij.

In het programma interviewt Hanneke Groenteman een bekende Nederlander, die ondertussen door drie (telkens verschillende) Kunstenaars geportretteerd wordt. Nadat de schilderijen door de kunstenaars zijn voltooid worden deze aan de bekende Nederlander onthult. De hoofdpersoon mag één van de kunstwerken uitkiezen en mee naar huis nemen. De overige schilderijen worden na iedere aflevering geveild voor het goede doel via de website: www.wiebiedtermeer.nl

Meer informatie over het werk van Brigitta Sundström Jansdotter kunt u vinden op haar website: Www.zweedsekunst.nl

Link naar RTV Gouwestad pagina      28-12-2011 – Birgitta Sundström Jansdotter, Sterren op het doek 3 jan, Ned 2


Copyright © 2018 Zweedsekunst