CV

Studies

2003–2007 Vrije Academie, Den Haag
1995–1996 “Living Workshop” pedagogie, Stockholm
1993–1995 Sunderby Folkhögskola, Kunstpedagogie, 80p Luleå
1993 Beeldhouwen en lithografie, Stockholm
1987–1989 Basisopleiding Beeldende Kunst, Mullsjö Folkhögskola, Mullsjö
1987 Textielbewerking, Insjön
1982–1984 Technische school, Gävle

Lid van

Pulchri Studio
Firma van Drie Gouda
Huddinge Konstnärsklubb
NOCTURNE Kunstenaarscollectief: B S Jansdotter, Dindi, Henrique van Putten en Marie-Louise Elshout

 

Prijzen

2007 Jacob Hartogprijs
1999 Byggnads cultuurprijs
1999 Huddinge stadscultuurprijs

Solo exposities

2017 Dorpskerk Zevenhuizen
2013 Galerie Katuin, Granada, Spanje
2011 Galerie Etage, Gorinchem
2011 Firma van Drie, Gouda
2011 Edsvik Konsthall, Stockholm
2011 Galerie Katuin, Granada, Spanje
2010 Gallery Colours, Den Haag
2009 Kunstuitleen, Gouda
2009 Galerie Noordeinde, den Haag
2008 2nd Seoul New International Artfair, Seoul, ZuidKorea
2008 Galerie Mooi, Alkmaar
2008 Pulchri Studio, den Haag, www.pulchri.nl
2007 Galerie Houses of Art, Marbella, Spanje, duo
2005 Galerie van Duyse, Antwerpen
2004 Galerie Atelier Gielen, Nieuwerkerk aan den IJssel
2002 Galerie Cygnus, Velp
2001 Galerie Atelier Gielen, Nieuwerkerk aan den IJssel
2001 ABF Galleriet, Huddinge
2000 Väsby Konsthall, Upplands Väsby
2000 Bankgirot, Stockholm
2000 Galleri Katarina, Stockholm
2000 Människa.nu, Stockholms Läns Museum
2000 Galleri José Marti, Stockholm
2000 Mikaelikyrkan, Skärholmen
1998 Väsby Konsthall, Upplands Väsby
1995 Galleri Tankarnas Trädgård, Luleå
1994 Galleri Havsöringen, Luleå

Groeps exposities

2017 Kunstenfestival Watou, Belgie
2017 WATER, Zomerexpo, Museum de Fundatie
2017 Personal Relations, Vicenzia, Italie
2017 SEHNSUCHT, Kunzthuiz, Kasteel Herkenrode, Hasselt
2017 Salon der Geweigerden”, Stedelijk Museum Schiedam
2017 Jubileumsexpositie, Firma van Drie Gouda

2017 VM23, WEIB, Arnhem2016 Personal Relations, Cello Factory, Waterloo, Londen
2016 ArtTraverse, Bilthoven, duoexpo
2016 Najaarssalon, Pulchri Studio, Den Haag
2016 XXL, Pulchri Studio, Den Haag

2016 Summerexhibition Von Fraunberg Art Gallery, Düsseldorf
2016 artgouda, Artist in Rescidence
2015 NOVEMBER, Kunstmaand Ameland
2015 Voorjaarssalon, Pulchri Studio, Den Haag
2014 De donkere kant van de Schoonheid, NOCTURNE, 17okt 2014-2feb2015
Stedelijk Museum Gouda
2014 Najaarssalom, Pulchri Studio, Den Haag
2013 Naked, Pulchri Studio, Den Haag
2013 PodiumDAK, Geldrop, NOCTURNE
2013 Dialogen, Stichting Kunstwerkt, duoexpo,Schiedam
2013 Voorjaarssalon, Pulchri Studio, Den Haag
2013 NOCTURNE, Firma van Drie, Gouda
2013 RE: Rotterdam, NOCTURNE
2012 Najaarssalon, Pulchri Studio, Den Haag
2012 Nocturne, Pulchri Studio, Den Haag
2012 Portretten, Pulchri Studio, Den Haag
2012 Klein Formaat, Pulchri Studio, Den Haag
2012 Voorjaarssalon, Pulchri Studio, Den Haag
2012 5x5x5, Jubileumsexpositie, Firma van Drie, Gouda
2012 Arteryshow, TETEM kunstruimte, Galerie Cabinodd, Enschede
2012 Dreamscape, Tetem Kunstruimte Enschede, via Galerie Cabinodd
2011 BLOOOM, Kunstbeurs, Keulen, Duitsland, via Cabinodd Galerie
2011 Najaarssaloon, Pulchri Studio, Den Haag
2011 NORDART, Büdelsdorf, Duitsland
2011 Twentebiennale, Hengelo, via Cabinodd Galerie
2011 Liaison Amsterdam, via Cabinodd Galerie
2011 Voorjaarssalon, Pulchri Studio, Den Haag
2010 Ecce Homo, Haagse Kunstkring
2010 Gallery Colours, Den Haag
2010 Najaarssaloon, Pulchri Studio
2010 Zomerexpositie, Pulchri studio
2010 Vreemdgaan, Kunstliefde, Utrecht
2010 Voorjaarssaloon, Pulchri Studio, Den Haag
2010 Jubileumsutställning, Edsvik Konsthall, Sollentuna, Stockholm
2010 Viva la Vida, Edsviks Konsthall, Sollentuna
2010 Klein Formaat, Pulchri Studio, Den Haag
2009 Najaarssaloon, Pulchri Studio, Den Haag
2009 De brug naar China, Pulchri Studio, Den Haag
2009 Voorjaarstentoonstelling, Pulchri Studio, Den Haag
2009 Museum Gouda
2009 Affordable ArtFair, Brussel, Belgie
2009 HongKong Internationaal Artshow, HongKong, China
2009 Galleria Soonsoo, SEOUL, ZuidKorea
2008 Galleri Infra, Höstsonat, Upplands Väsby, Zwe
2008 Winterexpositie, Galerie Fredriek van der Vlist, Leiden
2008 Najaarssaloon, Pulchri Studio, Den Haag
2008 Människor-gestalter-porträtt, Galleri Infra, Upplands Väsby
2008 Zomerexpositie, Galerie Fredriek van der Vlist, Leiden
2008 Huntenkunst, Doetinchem
2007 Voorjaarstentoonstelling, Pulchri Studio, Den Haag
2007 Finissage, Stadsgalerie, Gouda
2007 Goudsgoed,Haagweg 4, Leiden
2007 Galerie 10, Utrecht
2007 Najaarssaloon, Pulchri Studio, Den Haag
2007 Höstsalongen, Edsvik Konsthall, Sollentuna
2007 Insideout, Galleria Lallihome, Varenna, Italie
2007 Goudaart, Stadsgalerie, Gouda
2007 MuseumGoudA
2007 Voorjaarstentoonstelling, Pulchri Studio
2006 Talens expositie, Pulchri Studio
2006 Aurora, Galleri infra, Upplands Väsby
2006 Tiden, Edsviks Konsthall, Sollentuna
2006 Ledententoonstelling, Pulchri Studio, Den Haag
2006 Camaver Kunsthaus di Simona Cao, Sondrio, Italie
2006 Artica Selecta, Gouda
2006 Smaak van de Raad, Stadsgalerie, Gouda
2006 Galerie Koopkunst, Rotterdam
2006 Kunstuitleen, Gouda
2006 Camaver Kunsthaus, Lecco, Italie
2006 Koopkunst, Rotterdam
2005 Lineart, Gent via Galerie van Duyse
2005 Licht valt, Stadsgalerie, Gouda
2005 Het Oude Raadhuis, Aalsmeer
2004 Friendship, Edsvik Konsthall
2004 Vårsalongen, Väsby Konsthall
2004 Puurder, Stadsgalerie, Gouda
2004 Licht, Väsby Konsthall, Upplands Väsby
2004 Malmö Konstcentrum, Malmö
2004 Tecken i Tiden ,Edsvik Konsthall
2004 Tempo Nostro, Väsby Konsthall
2004 Fort met open poort, Stadsgalerie, Gouda
2004 Liefde, De Sigarenfabriek, Delft
2004 Zomerexpositie, Stadsgalerie, Gouda
2004 Kunstmomenten, Stadsgalerie, Gouda
2003 Galleri Donoso, Stockholm
2003 Galerie le Pignon, Grootschermer
2003 BuitenBinnen – BinnenBuiten, Stadsgalerie Gouda
2003 Galerie Koopkunst, Rotterdam
2003 Kunstmomenten, Stadsgalerie Gouda
2003 Ung Konst, Väsby Konsthall
2002 Konstfrämjandet , Stockholm
2002 Konstfrämjandet , Stockholm
2002 Kunstbeurs Antwerpen, België, via Galerie Atelier Gielen.
2001 Människa figur gestalt, Väsby Konsthall
2001 Galerie Frederiek en Ingrid v/d Vlist, Leiden
2001 Konst i Tiden, Väsby Konsthall
2001 Höstsalongen, Väsby Konsthall
2000 Nationella Salongen, Väsby Konsthall
2000 Transit, Väsby Konsthall
2000 Instant, Väsby Konsthall
2000 Ljus, Väsby Konsthall
2000 Sommarutställning, Väsby Konsthall
2000 Friendship, Väsby Konsthall
2000 Kvinnor i konsten, Galleri Vilunda
1999 Länskonst, Kvarnen, Söderhamn
1999 50×50, Väsby Konsthall
1999 Nationella Salongen, Väsby Konsthall
1999 Blå, Väsby Konsthall
1998 Mix 98, Väsby Konsthall
1998 25Kx2, Väsby Konsthall
1998 Galleri Mowestor, Stockholm
1998 Julsalongen, Väsby Konsthall
1998 Vårsalongen, Väsby Konsthall
1997 Optimus Art Salong III, Väsby Konsthall
1995 Länskonst, Kvarnen, Söderhamn
1995 Norrbottens Museum

Publieke aankopen

Museum Gouda 2015
JSO, Gouda
Gemeente Huddinge
Gemeente Upplands-Väsby
Woningbouwvereniging Tomtberga-Huge, Huddinge
If.. verzekeringen, Stockholm


Illustraties

Naturnära Fritid van Pearl Sjölander, bij de uitgeverij Skandinaviska Bokförlaget

Bibliografi

2013 GLANS magazine,5 paginas, nov 2013
2013 ADinterview 3/4 deel pagina , okt 2013
2013 Radiointerview Radio Gouwestad door Julius Rijpkema, Gouda feb-maart, 2013
2012 Grietje de Heer, TULP magazine, dec 2012
2012 The blind architect, EMPTY KINGDOM ,interview Birgitta SundströmJansdotter, July 6,2012
2012 Barry Bananas, Interview Birgitta Sundström Jansdotter, Banananasdialogoues aug 21.,2012
2012 Barbora Haviarova,Birgitta Sundström Jansdotter, Port No.21, okt 2012
2012 Sterren op het doek, (Linda de Mol),TV, jan 2012
2012 Radiointerview Radio Zuidplas, 14 jan 2012
2012 Radiointerview Radio Gouwestad, Gouda jan 28, 2012

Catalogi

2017 Watou Kunstenfestival, Belgie
2017 WATER Zomer Expo, Museum de Fundatie
2016 NOVEMBER, Kunstmaand Ameland
2012 Nocturne, Pulchri Studio, Den Haag
2011 NORDART, Büdelsdorf, Duitsland
2009 Affordable Artfair, Brussel, Belgie
2009 HongKong Artfair International Artshow, HongKong, China
2008 2nd Seoul New International Artfair, Seoul, Zuid-Korea
2006 Tiden, Edsvik Konsthall, Väsby Konsthall, Galleri Infra City, Stockholm, Zweden
2006 Camaver Kunsthaus, Italie
2005 Lineart, Gent, Belgie

Overige

2006 Curator van Tiden in de Edsvik Konsthall,Väsby Konsthall en Stockholm 2004 Projektleider voor uitwisseling tussen Nederland- Zweden,
Stadsgalerie in Gouda, Stadhuis in Alphen aan den Rijn en Väsby Konsthall in Upplands Väsby
2003 Curator van de Bienal in Painting in de Väsby Konsthall en Galleri Infra, Zweden.

Copyright © 2017 Zweedsekunst